2010. január 27., szerda

Brendon Hartley ismét F1-es tartalékpilóta

Az új-zélandi örül, hogy visszatérhet a versenyzés top kategóriájának köreibe, mivel kinevezték a két F1-es Red Bullos csapat tartalék versenyzőjének.
A két 20 éves, Brendon és az ausztrál Daniel Ricciardo megosztva kapta meg a szerepet, miután teljesítették a spanyolországi tesztet az elmúlt hónapban.

"Brendon és Daniel részt fognak venni az elemzéseken, ott lesznek a megbeszéléseken, hogy megismerkedjenek a mindennapos munkával."

Brendon értékeli, hogy ismét lehetőséget kapott a Red Bulltól: "Boldog vagyok, hogy a Red Bull tagja lehetek, remek lesz hogy ott lehetek a versenyhelyszíneken, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehetséges. Ha lehetőséget kapok a versenyzésre, én készenállok." - mondta

"Daniel és én jó barátok vagyunk, de soha nem voltunk még csapattársak korábban, szóval ez némileg új lesz, de ő egy rendes fickó és jól kijövünk egymással. Harcolni fogunk a győzelemért, de fair küzdelem lesz, és győz majd a jobbik."

Amellett, hogy F1-es tartalékversenyzők lesznek, mindketten Milton Keynes-ben élnek, s csapattárak lesznek a Formula Renault mezőnyében a Tech 1 csapat színeiben.

Ricciardo a jelenlegi Brit F3-as bajnok, míg Hartley 2008-ban a harmadik helyen végzett ugyanebben a sorozatban, mielőtt az F3 Euroseries-re váltott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése