2009. december 18., péntek

Jövőre hét fiatal tehetséget támogat a Red Bull

Forrás: Motorsportal.hu

A Red Bull továbbra is nagy gondot fordít az utánpótlásra, így a következő évadban is több fiatal tehetség élvezheti az energiaital gyártó támogatását. A cég autósport tanácsadója, Helmut Marko elmondta, hogy a program azért ilyen sikeres, mivel több szempont alapján választják ki a versenyzőket.

"A gyorsaság, a tehetség, és a szorgalom mellett, megfelelő hozzáállás is szükséges. A Red Bull versenyzői egy olyan autóval állhatnak rajthoz, amellyel a győzelemért harcolhatnak, ezért az az egyetlen feladatuk, hogy jó teljesítményt mutassanak." - mondta Marko a Speedweek c. hetilapnak.

Ennek tudható be, hogy az idei kilenc helyett, jövőre csak hét versenyzőt fognak támogatni. Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne, Brendon Hartley és Mirko Bortolotti biztosan szerepel a programban.

"Daniel remekül boldogult a jerezi gyakorlás során, de egyelőre túl fiatal ahhoz, hogy a Forma-1-ben szerepeljen." - vélekedik a szakember, így az ausztrál versenyzőnek még tanulnia kell az alacsonyabb géposztályokban.

A két gokartos, Carlos Sainz Jr. és Daniel Kvyat a Red Bull programjának keretén belül jövőre a Forma BMW-ben szerepelhetnek. A Red Bull 14 éves versenyzője, Nyck de Vries továbbra is marad a gokartban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése